Színházi nevelés

Jelentkezz!

Gimnazisták a Pince színpadán!

 

14-20 éves középiskolások jelentkezését várja színházi nevelési műhelyébe a Ferencvárosi Pinceszínház!

 Érdekel a színház és a kultúra? Lekötnek a körülötted zajló kulturális, szociális, társadalmi események? Szívesen osztanád meg a véleményedet hétről hétre másokkal, gondolkoznál velük közösen a művészet eszközein keresztül? Akkor téged várunk minden szombaton a Pincében!

 A 2020/2021-es évadban középiskolásoknak szóló heti rendszerességű foglalkozássorozatot indítunk középiskolások számára. Az alkalmak alatt a résztvevők testközelből ismerkednek meg a színházzal és annak alkotóival, valamint játékok, beszélgetések, viták és a színházi nevelés eszköztárának segítségével kerülnek közelebb önmagukhoz, társaikhoz és a színház világához. Az évad foglalkozásai során a csoport tagjai kiválasztanak egy őket érdeklő közösségi témát, majd közös alkotómunka során színházi előadás formájában prezentálják azt a Pince színpadán. A résztvevők eközben kipróbálhatják magukat a színházalkotás bármely szerepkörében.

 

Mi az a színházi nevelés?

 

A színházi nevelés a színházi műfaj egyik fontos válfaja, melynek külföldön komoly kultúrája van és Magyarországon is egyre elterjedtebb. Színházi,  drámapedagógiai, kommunikációs és improvizációs eszközökkel dolgozik. A közös munka és feladatok során fejlődik a játszók ön- és társismerete, önbizalma, kommunikációs készsége, kreativitása, önkifejezése. Olyan módon szólítja meg a résztvevőket, amelyre más műfaj nem ad lehetőséget. Közösségi élményt, feltöltődést és önfeledt szórakozást nyújt. Ami pedig a legfontosabb: minden korosztály számára ajánlott!

 Hasznos információk:

 

·         A műhely foglalkozásain színházi nevelési, színházpedagógiai és drámapedagógiai gyakorlatokkal, feladatokkal, játékokkal dolgozunk. Ezek segítségével fejlődik a résztvevők ön- és társismerete, kommunikációs, önkifejezési, improvizációs készsége, fantáziája. Mindez egy biztonságos közegben, szakemberek vezetésével valósul meg.

  • A műhelybe középiskolás/gimnazista diákok jelentkezhetnek 14-20 éves kor között.
  • A heti rendszerességű foglalkozások szombatonként 11:00-14:00 közt kerülnek megtartásra (ünnepnapok és iskolai szünetek kivételével) 2020 novembere és decembere, majd februárja és júniusa közt.
  • A jelentkezéshez korábbi színházi ismeret vagy tapasztalat nem szükséges.
  • A program helyszíne: 1093 Budapest, Török Pál utca 3.

A programban való részvétel díjmentes, de jelentkezéshez kötött a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül 2020. november 4-ig.

A jelentkezési lap letölthető   >>>INNEN<<<.

 

 

test

  Fidelioport_hu_logo.png