Dixie Kings of Hungary

2018. szeptember 26-án, szerdán este 52. évadát kezdi meg a Dixie Klub a Pinceszínházban. Hosszú évtizedekig a Benkó Dixieland Band lépett fel itt, majd Benkó Sándor halálát követően a korábbi tagokból alakult Dixie Kings of Hungary játszik a szerda esténkénti klubkoncerteken. 

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja.


Mint ismeretes Benkó Sándor halálát követően a zenekar tagjai ez év februárjában jelentették be, hogy a jövőben Dixie Kings of Hungary néven új zenekart alapítanak. Benkó Sándor helyét az új zenekarban egy nagyszerű fafúvós, Dennert Árpád tölti be. Vele új lendületet kapott a zenekar, megjelent egy új hang, egy új szín, különös tekintettel arra, hogy a régi zenekarban ismeretlen hangszer, a tenorszaxofon is helyet kapott a műsorban.


A produkció arculatát, hangzását továbbra is az "utolsó mohikán", Nagy Iván határozza meg, hiszen jellegzetes harsonázása és éneklése mellett az új hangszereléseket is ő készíti.


Dixieland klub a Pinceszínházban 48 évig Benkó Klub volt a közismert neve, mivel azonban 2016. januárjától a Benkó Dixieland Band név az örökös tiltása miatt nem használható, a Benkó Klub is megszűnt. A klubestek persze nem szűntek meg, az egykori Benkó Dixieland Band muzsikusai új néven folytatják pályafutásukat, így tovább viszik a klub hagyományait is.

 

Tagok:

Nagy Iván, harsona, ének, zenekarvezető

Szalóky Béla, trombita

Dennert Árpád, klarinét, szaxofon

Pintér Péter, zongora

Csikós Miklós, nagybőgő

Gáspár Pál, bendzsó

Kovacsevics Gábor, dob

 

A klubkoncertek napján a jegypénztárunk 20.00 óráig tart nyitva, az után az elővételes jeggyel rendelkező vendégeinket tudjuk beengedni.

test

  Fidelioport_hu_logo.png