• Főlap
  • LEGÚJABB BEMUTATÓNK: A GÉZAGYEREK

LEGÚJABB BEMUTATÓNK: A GÉZAGYEREK

Legyenek a legelsők között február legvégén, akik látják soron következő premierünket! Háy János Gézagyerek című darabját színházunk művészeti vezetője, Soós Péter állítja színpadra. Főszerepben: Takács Géza, Börcsök Enikő, Kaszás Gergő és Tóth Zoltán.

Géza autista. Ahogy Háy János darabjának szereplői mondják: hibás. Otthon a kockás konyhaköveket nézi egész nap. Váratlanul felveszik a szobi kőfejtőbe, hogy a szalagra rakott kőáradatot figyelje, ha rendellenességet észlel, idegen anyag, netán ember kerülne rá, rögtön nyomja meg a piros gombot és leálljon a gép.

Végre büszkeség tölti el. Reggelente a távolsági busszal munkába jár a környék férfiaival együtt. A szalag melletti széke istenné teszi, hiszen az ő kezében van az irányító szerkezet, műszak után kocsmába jár a többiekkel. Csakhogy, mivel soha semmi rendellenesség nem történik, elkezdi feleslegesnek érezni magát, ott készül hagyni a munkáját. Az őt istápoló kőfejtők maguk között akarják tartani, kitalálják, hogy egy áldozatul esett kóbor kutya tetemét dobják a szalagra, mintha egyikük lenne az. ...Géza végre megnyomhatja a piros gombot. De vajon ez a hecc belefér az ő világképébe?

Háy János megható, felkavaró és legalább ennyire humoros darabja 2004-ben jelent meg könyv formájában – számos nagy sikerű vidéki előadás után – Budapesten a Pinceszínház mutatja be először. 

Szereplők: Takács Géza, Börcsök Enikő, Kaszás Gergő, Tóth Zoltán, Némedi Árpád, Molnár Csaba, Lázár Balázs, Tallián Mariann, Varga Dóra, Juhász Réka, Jánosi Ferenc

Előadások:

Február 24. péntek 19.00 Nyilvános főpróba

Február 25. szombat 19.00 Bemutató

Március 3. péntek 19.00

Március 21. kedd 19.00

Internetes jegyvásárlás:

http://pinceszinhaz.hu/jegyek/jegyvasarlas.html

Somfai Sándor képei az olvasópróbán készültek.

 

test

  Fidelioport_hu_logo.png