• Főlap
  • MEGEMLÉKEZÉST TARTUNK TÓTH ZOLTÁN EMLÉKÉRE

MEGEMLÉKEZÉST TARTUNK TÓTH ZOLTÁN EMLÉKÉRE

 

Beszélgetéssel idézzük meg Tóth Zoltán színészkollégánk, barátunk emlékét május 24-én csütörtökön este 21.00 órától a Pinceszínházban. A megemlékezésre egyaránt várjuk Zoli rokonait, barátait, pályatársait és természetesen a közönséget is.

Tóth Zoltán 2018. április 27-én méltósággal viselt betegség után 57 éves korában hunyt el. 

Színészkollégánkat a Pinceszínház több produkciójában is láthatta a közönségünk az előző és a jelenlegi évadunkban. Tavaly februárban Háy János A Gézagyerek című darabjában debütált színpadunkon Herda Pityu megformálójaként. Több alkalommal műsorra tűztük szeretett és idén kereken tíz éve játszott saját Svejk! Vacsorázunk! című zenés előadását a kamaratermünkben. Tolmácsolásában nem csak megismerhettük Hašek legendás katonafigurájának történetét, hanem megkóstolhattuk a Monarchia korának ételeit is. Márciusi bemutatónkban, Hamvai Kornél Márton partjelző fázik című darabjában az életét összegző címszereplőt alakította - mindössze két előadás erejéig, egészségi állapota miatt az áprilisi előadásokat le kellett mondanunk.

Tóth Zoltán búcsúztatását - a budapesti megemlékezés másnapján - május 25-én 11.00 órakor tartják a Debreceni Köztemető 2. számú ravatalozójában. A gyászoló család kérése, hogy kegyeletét mindenki csak egy szál virággal rója le. Zoli érintettként nagyon szívén viselte és támogatta a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért "Mi is nyaralunk!" nevű táborának a sorsát. Ezért kérik, a végtisztességen résztvevőket, hogy ha tehetik, koszorúik helyett adományaikkal járuljanak hozzá a szervátültetett vagy szervre váró gyerekek és családjaik nyaralásához. Az alapítvány adószáma: 19667063-1-41 

 

test

  Fidelioport_hu_logo.png