• Főlap
  • ZAJLANAK A PRÓBÁK - MÁRCIUS BEMUTATÓNK: MÁRTON PARTJELZŐ FÁZIK

ZAJLANAK A PRÓBÁK - MÁRCIUS BEMUTATÓNK: MÁRTON PARTJELZŐ FÁZIK

 

Elmélyült lélektani elemzésekkel, izgalmas okfejtésekkel zajlanak ezekben a hetekben Hamvai Kornél darabjának, a Márton partjelző fázik próbái a Pinceszínházban!

Kocsmaemlékezés egy részben - így szól a műfaji megjelölés.

Márton és Miholka, két hetvenes figura a régi világból, évtizedek óta - kisfröccsök kíséretében - a kocsmapultot támasztja, és beszélget. Szó esik nőkről, lepkékről, focimeccsekről, temetésről és Montreálról, de legfőképp Denise-ről, aki „kegyetlen egy asszony volt”. Kettejük mulatságos, szeretetteljes civódása, egymás szembesítése saját életük valóságával, a világgal. Márton „itt van a vállamon az egész 20. század” életérzésével gondol vissza hosszú életére, hogy „vajon hol rontotta el,”? Hiszen ő mindent jól csinál! Ugratják egymást nap, mint nap, míg egy különösen induló reggelen feltűnik az ivóban Márton régi osztálytársa, a gazdag, amerikás zsidó Gejzlinger (egyeseknek Gerendás). És kiderül, hogy … de ezt majd az előadás meséli el.

A címszerepet Tóth Zoltán alakítja majd az előadásban, akit jelenleg A Gézagyerek és a Svejk! Vacsorázunk! című előadásainkban láthattok a Pinceszínházban.

Partnerei Kaszás Gergő, Juhász Réka és Kocsó Gábor lesznek majd, az előadást Kiss Csaba rendezi.

A premiert március 2-én 19.00 órakor tartjuk!

Mi izgatottan várjuk a bemutatót. Reméljük, ti is!

Jegyeket már most is tudtok váltani a márciusi előadás időpontokra:

http://pinceszinhaz.hu/jegyek/jegyvasarlas.html

test

  Fidelioport_hu_logo.png